Забележителности

Рупите

Златолист

Гърция

Само на 20 km от Сандански е границата с Република Гърция. Гърция е прекрасна страна с много море и е една от най-популярните туристически дестинации в света. Вторият по големина град е Солун, който се намира само на 150km от Сандански. Солун е разположен на брега на Егейско море и около него има чудесни плажове с кристално чиста вода.

Парк "Свети Врач"

Точно пред Хотел "Авис" се намира един от най-старите и красиви градски паркове в България. Създаването му започва през 20-те години на 20 век от командващия Втора Българска Армия, Генерал Георги Тодоров и войниците му. В парка има чудесна растителност, състояща се от селектирани цветя, храсти и дървета, някои на възраст над 100 години. Парк "Свети Врач" е любимо място за разходка и отдих на всички жители и гости на града.

Пирин планина

Сандански е разположен в подножието на южния склон на Пирин, една от най-красивите планини в България. Пирин е втората най-висока планина в България и с многото си върхове и кристално чисти езера е чудесно място за туризъм.

Роженски Манастир

Един от малкото средновековни Български манастири, чудесно запазени до наши дни, се намира на 15km от Сандански и на 3km от Мелник. Манастирът е православен и е най-големият в района на Пирин. Манастирът е построен на хълм над село Рожен, в чиито механи можете да се насладите на традиционна Българска кухня и отлични местни вина.

Мелник

Мелник е най-малкият град в България с около 300 постоянни жители. Много от красивите му сгради са строени през 19 век и в комбинация с живописния пейзаж, придават на градчето неповторим облик. Разположен само на 12km, Мелник е прекрасно място за разходка или наслаждаване на традиционна Българска кухня и местни вина, по време на престоя ви в Сандански. В Мелник и региона се ппроизвеждат едни от най-добрите Български вина.